Zijn bezoekers veilig op jouw site?

Online privacy wordt met de dag belangrijker. We regelen steeds meer via het internet en laten daarbij veel van onze persoonlijke gegevens achter. Deze kunnen gestolen en door kwaadwillenden misbruikt worden. Hoe veilig verloopt het versturen van persoonlijke gegevens op jouw website? 4 redenen waarom een https-certificaat een must is in 2018.

1: Persoonlijke gegevens veilig versturen

Heb je een contactformulier op je site en worden reacties verstuurd naar de webserver? Als je dit formulier verstuurt via een onbeveiligde http-verbinding, kunnen de gegevens door kwaadwillenden worden bekeken of aangepast. Een https-verbinding voorkomt dit.

2: Google Chrome waarschuwt

Ga eens naar jouw website en kijk in de url-balk. Zie je een groen slotje met ‘veilig’? Dan ben je goed bezig! Zie je deze niet? Ga dan eens naar een contactformulier op je website. Wanneer je daarop klikt zegt google dat deze website niet veilig is. Je websitebezoekers zullen daardoor veel minder snel de neiging hebben om het betreffende formulier in te vullen. En daarnaast zullen bezoekers ook gelijk vraagtekens zetten bij de professionaliteit van jouw onderneming en je website.

3: Hoger in Google

Websites die gebruik maken van een https-verbinding worden hoger gewaardeerd. Het is dus ook belangrijk voor jouw ranking in de onbetaalde (organische) zoekresultaten. Hoe beter je gevonden wordt, hoe meer mensen er op jouw website komen.

4: Nieuwe Europese GDPR-wet

In mei treedt een nieuwe Europese wet voor databescherming in werking; de General Data Protection Regulation (GDPR), oftewel de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet is een aanscherping en aanvulling op de wet bescherming persoonsgegevens. Elke pagina waar persoonsgegevens worden verzameld, moet beveiligd zijn met https (d.m.v. een SSL-certificaat).

Meer weten? Wij kijken vrijblijvend naar jouw online veiligheid. Bezoek webleads.nl/veilig-online, of neem contact met ons op en zorg dat jouw bezoekers veilig op jouw website kunnen surfen.

Dit bericht is ook verschenen in de Business in Barneveld

Vergelijkbare kennisbank items

Video 3 minuten

Stop het mislopen van leads en omzet door verloren data

SEA,SEO,Development
Video 4 minuten

Webleads weetjes #13 Klaar voor 2024 met deze trends!

Online marketing,Design,Email marketing,Marketplaces,Development,Social media marketing,Totaalpakket
Video 4 minuten

Webleads weetjes #16 Wil jij jouw websitebezoekers geruststellen en overtuigen?

Online marketing,Design,Totaalpakket