Webleads weetjes #09 Micro interacties op jouw website

Met kleine details maak je een groot verschil op jouw website. Maar hoe? In deze webleads weetjes legt Edwin je uit hoe dat werkt.

Micro interactie triggers

Micro-interacties zijn kleine animaties die ingebouwd zijn in onder andere websites. Denk aan een button die animeert wanneer je erop drukt met je muis. Ze bestaan uit een trigger die de interactie activeert en de terugkoppeling die je als gebruiker ziet. Hierdoor krijgt de gebruiker een directe respons en verbetert de gebruikerservaring. 

Gebruiksvriendelijkheid op jouw website 

Micro-interacties zijn dus de bouwstenen van de gebruikerservaring in digitale systemen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de user flow en dragen daardoor bij aan gebruikersbetrokkenheid en meer conversies. 

Op websites werkt dit goed, omdat jouw website meer triggert op de plekken die moeten opvallen. Zo verhoog je je conversiepercentage en zorg je voor een betere gebruiksvriendelijkheid. 

Wil je meer weten over micro interactie? Lees dan ons uitgebreide blog over micro interacties of laat het ons weten en neem contact met ons op. We helpen je graag!

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Social proof om de conversie te verhogen

Online marketing
Blog 3 minuten

Pure frustratie met toegang tot Meta voorkomen?

Online marketing
Video 3 minuten

Stop het mislopen van leads en omzet door verloren data

SEA,SEO,Development