Snelle laadtijd essentieel voor goede mobiele gebruikerservaring

Als onderdeel van het Google I/O 2017 extended event in Dublin was er op dag twee een hacketon die heel praktisch inging op allerlei aspecten voor het verbeteren van de snelheid specifiek voor mobiele websites. Antoine Brossault full time nerd, gespecialiseerd in mCRO en diverse andere Google experts deden de introductie met handige expert tips en waren gedurende de hele dag beschikbaar voor vragen.

Waarom speciaal optimaliseren voor mobiel?

Snelheid op mobiel verdient je aandacht omdat: 46% van gebruikers aangeven dat lange laadtijden de grootste ergernis zijn bij het gebruik van mobiele websites 53% van consumenten verlaat een website vanaf een mobiel apparaat als het langer dan 3 seconden duurt om een website te laden.

Terugverdienen van mijn investering in snelheid?

Je besteed veel aandacht en geld aan je SEA en SEO campagnes en dat resulteert in relevante bezoekers op je website. Alle moeite is echter voor niets geweest als die duur betaalde bezoeker wegklikt omdat het laden van een pagina te lang duurt.

-Meer dan 50% van de zoekopdrachten gaat via mobiele devices (belangrijk marktaandeel) -Snelheid is een belangrijke rankingfactor dus mes snijdt aan 2 kanten: beter gevonden & een betere gebruikerservaring. -Betere gebruikerservaring resulteert in lagere bouncerates en in een hoger conversiepercetage (meer omzet).

Wat valt er te winnen en waar?

Optimaliseren voor snelheid doe je op basis van "pagespeed index". Dit is een score die in miliseconden aangeeft hoe lang het duurt voordat het zichtbare gedeelte van je website geladen is. Het gaat namelijk om de ervaren snelheid van de gebruiker en niet de totale laadtijd van een pagina. Een gebruiker maakt het niet uit dat op de achtergrond nog processen aan het laden zijn en dat het gedeelte 'onder de vouw' nog niet helemaal geladen is.

Enkele aandachtsgebieden waar vaak veel te winnen is: 

Fonts, Images, Javascript, Volgorde van inladen van code, Beperken van requests etc...

Wat is mijn pagespeed index?

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort en wil je weten wat er voor nodig is om de snelheid te verbeteren? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Social proof om de conversie te verhogen

Online marketing
Blog 3 minuten

Pure frustratie met toegang tot Meta voorkomen?

Online marketing
Video 3 minuten

Stop het mislopen van leads en omzet door verloren data

SEA,SEO,Development