Regeren = vooruitzien

Een titel waar menigeen wellicht bij denkt; allemaal leuk en aardig, maar laten we eerst maar eens zien dat we gezond blijven en de huidige pandemie te boven komen. En terecht! Er zijn namelijk belangrijkere zaken in het leven dan een online ambitie voor 2021.

Wat voor mij persoonlijk de afgelopen tijd echter weer als een paal boven water is komen te staan is de titel van deze column. En zaken als ‘de routekaart’ of ‘de modellen voorspellen een nieuwe golf’ zijn dan ook dagelijkse kost geworden. Logisch. Want ook al hebben we (gelukkig) veel zaken niet zelf in de hand, dat weerhoudt ons niet van de verantwoordelijkheid om er het beste van te willen maken. En dat in voor- en tegenspoed.

In de voetsporen van Mark Rutte…..

Er wordt met regelmaat gesproken over 17 miljoen bondscoaches, maar zouden we niet beter af zijn met 17 miljoen Mark Ruttes? Of laat ik het persoonlijk maken. Kijk je als ondernemer wel voldoende vooruit? En treed je met het ‘regeren’ van je onderneming dus in de voetsporen van Mark?

Het is uiteraard niet aan mij om te bepalen of je dit wel of niet doet. Ik zou het echter wel leuk vinden als deze column je aan het denken zet. En dat mag dan natuurlijk ook best op het online vlak :) .

LEAD-model

Om tot een goed ‘regeerakkoord’ (online strategie) te komen, hebben wij ons LEAD-model ontwikkeld. Dit model is gebaseerd op onze expertises uit de praktijk, de modellen/theorieën (AIDA, OGSM, Cialdini & Ansoff) en last but not least de specialistische kennis en data van jou als ondernemer. En via het LEAD-model worden deze aspecten samengevoegd en gekoppeld aan de ‘klantreis’ (Leren (kennen), Enthousiasmeren, Activeren & Doorontwikkelen) van jouw doelgroep(en)/persona’s.

Persconferentie

De kans is groot dat we de kerstborrel dit jaar moeten laten voor wat het is, maar hoe mooi zou het zijn om als ondernemer dan een ‘persconferentie’ te geven. Een ‘persconferentie’ die je medewerkers, los van de omstandigheden maar des te meer vanwege de inhoud, niet snel zullen vergeten. 

Wil je eens van gedachten wisselen over je online ambitie of strategie voor 2021? Wij helpen je, aan de hand van ons LEAD-model, graag bij het voorbereiden van je ‘persconferentie’, dan wel bij het ‘regeren’ van je onderneming.

Deze blog verscheen eerder in Business in Barneveld. 

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Hoe je met korte video’s de aandacht trekt en vasthoudt

Social media marketing,Online marketing
Video 4 minuten

Webleads weetjes #13 Klaar voor 2024 met deze trends!

Online marketing,Design,Email marketing,Marketplaces,Development,Social media marketing,Totaalpakket
Blog 2 minuten

AI: een kans of een gevaar?

Totaalpakket