Ongewenste e-mail blijft een hardnekkig probleem

Binnen Webleads werken wij er dagelijks aan om jullie websites veilig en stabiel te houden. En soms betekent dit dat er wat meer nodig is, dan wat wij al doen.

Iedereen kent wel de mailtjes van een Afrikaanse prins die zijn geld aan het uitdelen is. Jij bent geselecteerd om een deel op te eisen! Of de bank die graag even je pincode ontvangt om je te helpen met je internetbankieren. Dit soort praktijken zijn natuurlijk bijzonder kwalijk en de bestrijding hiervan is zeer lastig. SPAM of Ongewenste post is en blijft een hardnekkig probleem waar steeds meer partijen last van krijgen. 

DDos aanvallen

In Nederland, maar ook daarbuiten, zien we de laatste tijd een toename in het aantal DDos aanvallen, in het bijzonder op server-niveau. Dat is niet zozeer een probleem bij Webleads, maar een algemeen probleem waar server leveranciers mee te maken hebben. Kijk maar eens naar het persbericht van TransIP van maart 2021 na een zeer grote aanval, of dit bericht van de NOS die onderzoek deed naar deze aanvallen. 

Toename van SPAM-bots

Op het internet zijn steeds meer slimme SPAM-bots actief die het internet afstruinen naar sites die mogelijk niet zo veilig zijn en misbruikt kunnen worden door spammers om hun 'mailtjes van de prins' te verspreiden. Maar dus ook om kwetsbare servers te ontdekken die ze vervolgens met DDos aanvallen proberen plat te leggen. Wordpress websites vallen regelmatig ten prooi aan dit soort hackers.

Gelukkig zijn onze Fork websites goed opgewassen tegen dit soort SPAM-bot acties.

Veilig Fork CMS

Veel van onze klanten hebben in het (recente) verleden een website laten ontwikkelen door Webleads op het Fork CMS. En één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Fork, is omdat het een zeer veilig en stabiel systeem is. Wij durven dan ook trots te zeggen dat er nog nooit een door ons gemaakte en beheerde Fork website slachtoffer is geweest van een hack.

Maar eerlijk is eerlijk: ook wij zien een toename van de SPAM-bots op de sites van onze klanten en sommige hebben dit ook al aan ons doorgegeven.

Updates nodig?

Hoewel de spamberichten nu nog een onschuldig karakter hebben, waarbij een contactformulier wordt gevuld met willekeurige tekens en een fictief e-mailadres, moet hier uiteraard wel iets aan gebeuren. Want behalve dat het vervelend is om dagelijks met tientallen nep e-mailtje te worden bestookt, is het op de langere termijn een veiligheidsrisico.

Wij adviseren daarom iedereen een update te laten uitvoeren aan de website. En afhankelijk of je al iets hebt gemerkt van een toename van SPAM-berichten, moet dit niet te lang op zich laten wachten. Heb je al gemerkt dat er een toename is in SPAM-e-mails vanuit de formulieren op de website? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op en we gaan dan inplannen om deze update voor je door te voeren.

Ik wil een Anti-SPAM update

Geen Fork CMS?

Heb je een website op een ander systeem dan Fork (zoals Wordpress) en maak je je zorgen over SPAM of de algehele veiligheid van je website? Dan nodigen we je uit om eens met ons naar de opties te kijken. Misschien kunnen we wat eenvoudige optimalisaties voor je doen, waardoor je minder vatbaar bent voor aanvallen of kijken we samen naar een scenario waarbij je afscheid neemt van onveilige systemen.

We hopen je snel te mogen helpen met je website en deze update op korte termijn in te plannen. Mochten er nog vragen zijn over deze blog, de impact op het systeem of over jouw website in het algemeen, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. We staan graag voor je klaar! 

Neem contact met ons op

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Social proof om de conversie te verhogen

Online marketing
Blog 3 minuten

Pure frustratie met toegang tot Meta voorkomen?

Online marketing
Blog 3 minuten

Topical dominance: domineren kun je leren

Online marketing