Loon naar werken

Nu het erop lijkt dat de coronapandemie Nederland niet langer in zijn greep houdt, begint het economisch herstel op te treden. In het verlengde hiervan worden ook de steunpakketten vanuit de overheid afgebouwd of beëindigd. 

Veel ondernemers hebben door corona ook kritisch 'moeten' kijken naar hun business model. En voor menigeen bleef het niet alleen bij kijken, maar werd het roer ook daadwerkelijk fors omgegooid. Zo werden er noodgedwongen stappen gezet die anders vooruit zouden worden geschoven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan modezaken die zich met een webshop alsnog op online zijn gaan storten. Of aanbieders van opleidingen die erachter zijn gekomen dat je online ook prima les kunt geven. Super positief natuurlijk!

Doorpakken

In zie nu echter ook meer en meer dat men niet doorpakt op initiatieven die als gevolg van corona zijn gestart. Zo sterft bijvoorbeeld een goed initiatief om naast een fysieke winkel ook te starten met een webshop, nu snel een stille dood. En dat is jammer! Hoe bestaat het dat we als ondernemers zo snel en makkelijk weer terugvallen op de oude/vertrouwde wijze waarop we zaken deden? Is dat het voorbeeld wat we willen geven aan onze toekomstige ondernemers? Hierover nadenkend vraag ik mezelf ook af welke rol de overheid - en in het bijzonder de steunpakketten die zij hebben opgetuigd - hierbij spelen. Laten we voorop stellen dat we, zeker voor de ondernemers die door corona hard zijn getroffen, natuurlijk blij mogen zijn met elke steun die er is (geweest), in welke vorm dan ook. Mij bekruipt echter ook het gevoel dat de nood, mede door de (financiële) steunpakketten, in sommige gevallen niet hoog genoeg is geweest.

Er is een mooi gezegde; tegenwind doet de vlieger stijgen.

Ik hoop en wens alle ondernemers toe dat we straks niet in de spiegel behoeven te kijken en moeten concluderen dat we tijdens corona te 'relaxed' zijn gebleven. Met als gevolg dat we bij een volgende crisis alsnog 'loon naar werken' gaan krijgen.

Mocht je, wellicht geïnspireerd door deze column, online alsnog stappen willen gaan zetten, dan houden wij ons uiteraard aanbevolen. Of je nu toe bent aan een nieuwe website, wil je beter gevonden worden óf zou je graag meer aanvragen krijgen; we helpen je graag! 

Dit artikel verscheen eerder in Business in Barneveld

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Hoe je met korte video’s de aandacht trekt en vasthoudt

Social media marketing,Online marketing
Video 4 minuten

Webleads weetjes #13 Klaar voor 2024 met deze trends!

Online marketing,Design,Email marketing,Marketplaces,Development,Social media marketing,Totaalpakket
Video 2 minuten

Webleads Weetjes #11 Toe aan een nieuwe website? In 7 stappen het antwoord

Development,Online marketing,SEA