Het einde van de jobboards?

Zo ongeveer iedere ondernemer heeft bij tijd en wijle wel één of meerdere vacatures die hij graag vervuld ziet worden. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Is de nood echt heel hoog, dan zet menigeen er een headhunter op. Wil men wat minder diep in de buidel tasten, dan kiest men er al snel voor om de vacatures betaald zowel off- als online onder de aandacht te brengen. Online kiest men vaak voor één of meerdere jobboards zoals Indeed of Nationale Vacaturebank. En daarnaast schuwt men de verschillende sociale media dan uiteraard ook niet. 

Google for Jobs

Google had het een aantal jaren terug al aangekondigd, maar onlangs was het zover. ‘Google for Jobs’ is er nu ook in Nederland. Wat het is? Je kunt het zien als de grootste verzamelbak met vacatures. Google verzamelt met Google for Jobs namelijk niet alleen vacatures van jobboards, maar ook alle andere sites. En zo’n andere site, kan ook gewoon jouw eigen bedrijfswebsite zijn. En waar toont Google dan de resultaten? Juist, gewoon tussen de zoekresultaten van de zoekmachine die jij en ik al zoveel gebruiken: Google!

Nieuwe werkelijkheid

Je begrijpt dat een jobboard voor een werkzoekende straks weinig tot geen toegevoegde waarde meer zal hebben. Men zal met een zoekopdracht in Google in één oogopslag de meest relevante vacatures te zien krijgen. En nóg mooier… Je vacatures in Google for Jobs krijgen is kosteloos. Kortom, de jobboards zullen, naar ik verwacht, snel verdwijnen en een nieuwe werkelijkheid is daar. 

Structured data

Maar hoe krijg je de vacatures die op je eigen site staan nu in Google for Jobs? 

Hoe je dit doet, of in veel gevallen laat doen, is door middel van structured data. Hiermee ‘vertel’ je dat jouw vacature geplaatst mag worden in Google for Jobs. Dit is wel een beetje een technisch verhaal, dus zul je in veel gevallen je webbouwer nodig hebben. Deze zal de structured data technisch goed moeten inregelen. 

Kan je webbouwer je niet helpen of kan de structured data niet makkelijk via je website toegevoegd worden? Wij ontwikkelen onder andere ‘werkenbij’ sites die te plaatsen zijn op bijvoorbeeld werkenbij.[uwbedrijfsnaam].nl. Daarmee zorgen we er dan ook voor dat je vacatures gelijk goed in Google for Jobs komen. Dus wil je aan de slag om jouw vacatures zichtbaarder te maken in de zoekresultaten van Google? Laat het ons weten! ⤵

Deze blog verscheen eerder in Business in Barneveld. 

Vergelijkbare kennisbank items

Blog 3 minuten

Social proof om de conversie te verhogen

Online marketing
Blog 3 minuten

Pure frustratie met toegang tot Meta voorkomen?

Online marketing
Blog 3 minuten

Hoe je met korte video’s de aandacht trekt en vasthoudt

Social media marketing,Online marketing