Geeft jouw Google Maps kaart ook een foutmelding?

Google heeft wijzigingen doorgevoerd in de voorwaarden van het gebruik van Google Maps. Door deze wijzigingen is het mogelijk dat de Google Maps kaart op uw site ineens een foutmelding geeft en er uitziet zoals op de afbeelding hieronder. Dit komt omdat in de broncode van de kaart in uw website geen API Key is ingevuld. Technisch verhaal, maar wel belangrijk! Want zodra deze ontbreekt, werkt de kaart niet goed meer. Het verkrijgen van de API sleutel is niet moeilijk, maar er dienen wel creditcardgegevens ingevoerd te worden.

Creditcardgegevens? Moet ik dan gaan betalen?

Het gebruik van Google Maps blijft voor een groot deel van de gebruikers gratis. Wanneer je alleen de kaart geïmplementeerd hebt op je website, zonder extra functionaliteiten, en de pagina waar de kaart op staat wordt minder dan 500.000 keer per maand geladen dan blijft het gebruik gratis.

Het vernieuwde kostenoverzicht van Google Maps is hier terug te vinden. 

Stappenplan

Is jouw Maps ook ‘stuk’? Dan volgt hier een handig stappenplan om het probleem om te lossen:

Maak hier een Factureringsaccount aan. Kies hiervoor een product (Maps), kies of creëer vervolgens een product (Key voor je bedrijf) en vul je creditcardgegevens in. Vraag hier een API sleutel aan. Pas de broncode aan van je website of laat dit doen door je webbouwer. Kom je er niet uit? Wil één van deze stappen niet lukken en loop je ergens tegenaan? Laat het ons dan weten. We staan klaar om te helpen. Neem via onderstaande button contact met ons op.

Neem contact met ons op

Over Google Maps

Bijna iedereen is wel bekend met Google Maps, voorheen ook wel Google Local. De online kaartendienst van Google wordt veelal gebruikt om geografische locaties op te zoeken, maar bijvoorbeeld ook om te navigeren naar een bepaald punt.

Vergelijkbare kennisbank items

Video 4 minuten

Webleads weetjes #13 Klaar voor 2024 met deze trends!

Online marketing,Design,Email marketing,Marketplaces,Development,Social media marketing,Totaalpakket
Video 4 minuten

Webleads weetjes #16 Wil jij jouw websitebezoekers geruststellen en overtuigen?

Online marketing,Design,Totaalpakket
Video 4 minuten

Webleads weetjes #17 Voorkom blokkade van je Meta-account

Online marketing,Totaalpakket