Bing Shopping nu beschikbaar in Nederland

Microsoft heeft eind juni Bing Shopping in Nederland gelanceerd. Op dit moment heb je om te adverteren via Bing Shopping nog wel een gecertificeerde Microsoft Advertising-partner nodig. Dit geeft nieuwe kansen en mogelijkheden voor veel webshops. Bing Shopping lijkt van nature extreem veel op Google Shopping. Maar vanwege lagere marktaandeel (zoekvolumes) zijn er in veel branches minder concurrenten actief en liggen de kosten per klik bij Bing vaak lager dan bij Google. 

Wat zijn Bing Shopping advertenties?

Bing Shopping advertenties zijn productadvertenties die informatie geven over de verkoper, de prijs en een afbeelding van een product weergeven. De producten worden weergeven aan mogelijke klanten. Dit gebeurt als zij in de Bing zoekmachine zoeken op bepaalde producten of productnamen. Hierdoor is een klant eerder geneigd om door te gaan naar de webshop. Als een klant dan klikt op de advertentie komt hij of zij direct terecht op de productpagina. Hierdoor kan de klant snel bestellen.

Waarom starten met Bing Shopping?

Als jouw webshop al gebruikt maakt van Google Shopping is de stap naar Bing Shopping relatief klein. Zeker dankzij de diverse voordelen die Bing biedt. Het grootste voordeel is dat de CPC over het algemeen lager ligt dan bij Google Shopping. Dit komt omdat er nog weinig concurrenten op Bing Shopping zitten. Daarnaast komen de benodigdheden van Bing shopping overeen met Google Shopping. Dit heeft als voordeel dat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden maar dat je redelijk simpel kan beginnen. Je hebt een XML-productfeed nodig waarbij de productinformatie doorgestuurd kan worden naar Bing. 

Verschil met Google Shopping

Er zijn een aantal verschillen tussen Google Shopping en Bing Shopping. Binnen Google Shopping is het mogelijk om aanbieders ten opzichte van elkaar te kunnen vergelijken (niet alleen op prijs, maar ook op verzendkosten, verzendtermijn en review scores. Een ander verschil is dat Google Shopping ook openstaat voor andere vergelijkers. Bij Bing Shopping is dit (nog) niet het geval. Daarnaast is het marktaandeel een stuk kleiner dan die van Google. Bing heeft (naar eigen zeggen) ongeveer 10% van het marktaandeel, terwijl Google ongeveer 85% marktaandeel heeft. Als laatste wordt Bing Shopping Ads momenteel alleen nog maar op desktop en tablet weergegeven. De stap naar mobiel lijkt echter een kwestie van tijd.

Iets voor jou?

Benieuwd of Bing Shopping ook iets voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden. Ook voor een vrijblijvende Google Shopping scan ben je bij ons aan het juiste (web)adres.

Vergelijkbare kennisbank items

Video 3 minuten

Stop het mislopen van leads en omzet door verloren data

SEA,SEO,Development
Video 2 minuten

Webleads Weetjes #11 Toe aan een nieuwe website? In 7 stappen het antwoord

Development,Online marketing,SEA
Blog 3 minuten

Drie tips om het maximale uit GA4 te halen

SEA,Online marketing